Logo Nivo-Media Internet Marketing
Bel nu: 06 40 28 69 80

Tekstschrijven vanuit SEO-perspectief

Wervende internetteksten schrijven voor uw klant

We vallen maar met de deur in huis: Een tekst schrijft u in eerste instantie voor uw klant en niet voor een zoekmachine. Hoewel het interessant lijkt om uw teksten vol te stoppen met sleutelwoorden (keywordstuffing) zodat u (tijdelijk) hoog in de zoekresultaten van de zoekmachines komt te staan, zult u dus veel bezoekers krijgen maar niets verkopen. Een tekst moet dus in eerste instantie zo wervend mogelijk zijn. Bovendien beschouwen zoekmachines keywordstuffing als spam en dat is een techniek die wij niet zullen toepassen.

Teksten schrijven voor zoekmachines

Alles goed en wel, maar dan heeft u een wervende tekst maar geen bezoekers. Het is dus de kunst om zodanig teksten te schrijven, dat zoekmachines “denken”, dat uw tekst relevant is voor het betreffende zoekwoord. Het is dus belangrijk, dat uw zoekwoord èn zijn synoniemen een aantal keer in de tekst verschijnt. Te vaak en u wordt beschuldigd van “spamming”, te weinig en het is verspilde moeite.

Layout van de tekst

Ook de plaats en volgorde van de sleutelwoorden en het gebruik voor kopjes en een logische indeling is van invloed op hoe de zoekmachines de relevantie van uw tekst beoordelen. Een logische indeling geeft voor de zoekmachines aan, dat de bezoeker een tekst voorgeschoteld krijgt, die een goede structuur heeft en dus kwalitatief hoogwaardig is. En dat is feitelijk ook zo. Hoe beter de structuur van de tekst, hoe beter leesbaar en hoe wervender die is.

Samenvatting

Kortom, tekstschrijven voor een website is een vaardigheid die u veel geld kan opleveren. U kunt daarvoor een specialist inhuren, maar u kunt het ook aan ons overlaten. Wij vragen dan ook aan u om een voorstel voor een tekst te doen, omdat u uw klanten natuurlijk het best kent, maar ook, omdat u als geen ander op de hoogte bent van het vakjargon en de technische termen die uw klanten gebruiken en zullen herkennen. Wanneer u uw tekstvoorstel heeft ingediend, passen wij hem aan, zodat hij voldoet aan de nieuwste eisen betreffende zoekmachine optimalisatie. Probeer nu onze handige applicatie voor het testen en verbeteren van de leesbaarheid van uw tekst.