Logo Nivo-Media Internet Marketing
Bel nu: 06 40 28 69 80

Het doel van uw website

We kunnen een aantal doelen onderscheiden die een website voor een kleinere onderneming kan hebben:

  1. Presentatie
  2. Informatieve doeleinden
  3. Aantrekken van nieuwe klanten
  4. Mengvormen
  5. Online verkopen
  6. Naamsbekendheid vergroten

1. De presentatiewebsite: online brochure

Uw website is dan in feite een online brochure. De layout is geavanceerd, aantrekkelijk en sluit naadloos aan bij uw huisstijl. Hij is uitermate geschikt gemaakt als ondersteuning van uw overige activiteiten zoals het uitreiken van een visitekaartje.
De inhoud bestaat hoofdzakelijk uit grafische elementen met wat toelichtende – en eventueel wervende – tekst.
Deze sites zijn in het algemeen niet geschikt om hoog in de zoekresultaten te komen. De code kan – afhankelijk van uw wensen – echter zodanig worden geschreven, dat de site snel laadt en reageert, zodat het comfortabel navigeren is.

2. De informatieve website: voor verenigingen

Deze websites zijn geschikt voor bij voorbeeld verenigingen die wedstrijdagenda’s en verslagen willen doorgeven aan hun leden, informatie willen schrijven over hun doelstellingen en vergaderverslagen openbaar willen maken. En dat kan allemaal zonder een letter code te hoeven schrijven.
Het zijn de veelzijdigste van alle websites maar ongeschikt voor hoge noteringen in de zoekresultaten.
Het goede nieuws: ze zijn verreweg het goedkoopst en zijn vaak binnen enkele uren online….
Stelt u meer eisen, dan wordt het al snel een mengvorm (zie hieronder).

3. De wervende website

Deze website stelt hoge eisen aan de inhoud. Als uw presentatie alleen grafisch is georiënteerd, zal de website nooit hoog kunnen scoren in de zoekresultaten. U zult dus veel online reclame moeten maken. De meest effectieve manier is dan zoekmachine advertising, adverteren in de zoekresultaten van Google, Yahoo en Bing. U dient dus geld aan te besteden om uw doelstellingen te bereiken.
Wilt u ook hoge positie in de zoekresultaten, dan dient u véél tekst toe te voegen. Deze tekst dient geschikt te worden gemaakt voor de zoekmachines door het op de juiste manier toe te voegen van steekwoorden, zonder de leesbaarheid uit het oog te verliezen.
Ook daar besteedt u dus geld aan, of u dat nu zelf zou doen, of dat wij dat voor u mogen doen.

4. Mengvormen

Natuurlijk kunnen bovenstaande soorten websites worden gecombineerd tot een op maat gemaakt pakket aan wensen en eisen. Een informatieve website kan uitstekend worden gecombineerd met wervende tekstuele en grafische elementen en bovendien worden
geoptimaliseerd.
Dit zijn de doorgaans meer geavanceerde websites met op maat gemaakte content management systemen, systemen die het mogelijk maken om uw website aan te passen zonder code te hoeven schrijven.

5. Webwinkels

Het slechte nieuws: Webwinkels zijn zeer ingewikkelde systemen, die enorm duur zijn om te onwikkelen.
Het goede nieuws: Wij ontwikkelen ze niet zelf…
Omdat wij uitsluitend service verlenen aan kleinere ondernemingen met beperkte budgetten, maken wij gebruik van kant en klare webwinkelpakketten. Een voorbeeld daarvan is osCommerce.
Deze open source pakketten zijn gratis en naadloos in te passen in de rest van uw website. Bovendien zijn ze zeer snel geïnstalleerd. Zeer belangrijk bij deze pakketten is wel een goede website “om de webwinkel heen”.

6. Naambekendheid vergroten oftewel branding

Voorbeeld: u heeft een autorijschool. Dan is naamsbekendheid enorm belangrijk. Een televisiecampagne starten als van een bier- of frisdrankenfabrikant is te duur.
Dan is de website geschikt. En dat kunt u zo duur of goedkoop maken als u wilt.
Eisen voor de website: een goede huisstijl die naadloos(!) aansluit bij uw off-line reclame, een goede grafische presentatie en vooral: véél goede tekst.
In het voorbeeld van de rijschool: Schrijf eens een artikel over hoe u een moeilijk verkeerspunt zou moeten rijden (veel tekst), maak daar een video van en zet die online…
Tip: Wist u, dat het mogelijk is lokaal te adverteren op Google? Uw advertentie wordt dan uitsluitend in bijvoorbeeld de regio Alkmaar weergegeven. Adverteren op Google verzorgen wij graag voor u.

Meer weten? Neem dan eens contact op. U krijgt binnen 24 uur antwoord.