Logo Nivo-Media Internet Marketing
Bel nu: 06 40 28 69 80

Zoekmachine marketing

Op deze site gaan we ervan uit dat zoekmachinemarketing een verzamelnaam is voor zowel technische als commerciële activiteiten, die zorgen voor een groter bezoekersaantal op uw website. Daarin maken we onderscheid tussen zoekmachine optimalisatie en website promotie op zoekmachines.

Zoekmachine optimalisatie

Ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd is volgens Wikipedia bedoeld, om een pagina hoog te laten scoren in de reguliere zoekresultaten van een zoekmachine.
Mensen die zich daarmee bezighouden heten ook SEO, wat staat voor “search engine optimizers”.
Er staat ons een hele serie technieken ter beschikking om onze SEO-doelen te bereiken.
Een kleine greep:

  • Zoekwoordenonderzoek gecombineerd met schrijven van teksten
  • Programmeertechnieken en het zorgvuldig uitkiezen van mappennamen
  • Een uitstekende structuur van de website en een foutloze code
  • Kennis van wat duurzame resultaten oplevert en wat kan leiden tot uitsluiting door zoekmachines

Website promotie op zoekmachines

Ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd is het plaatsen van betaalde advertenties op de pagina’s van zoekresultaten van Google en Yahoo.
Door zorgvuldig schrijven van uw advertentie en het kiezen van de zoekwoorden en regio is het heel goed mogelijk onderscheid te maken in 3 typen campagnes:

  • Zo veel mogelijk vertoningen
  • Zo veel mogelijk klikken
  • Zo veel mogelijk omzet

Voor de meeste ondernemers is de laatste optie het geschiktst. Vooral in een markt waar de zoekwoorden duur betaald worden, kan de tweede optie heel duur zijn.

Samenvatting

Zoekmachinemarketing is een verzamelnaam voor alle activiteiten die als doel hebben om kwalitatief goede reclame in de zoekmachineresultaten te maken, uw positie in de zoekresultaten te verbeteren en uw website technisch te verbeteren.